Elkészítés: A csirkét megmossuk, besózzuk, fél órára félretesszük, majd a húsüregét bedörzsöljük majoránnával.
Az almákat megmossuk, kettőt meghámozunk, kockára vágjuk, és kevés citromlével meglocsoljuk.
A finomra vágott hagymát kevés vajon
megfonnyasztjuk, az almához adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megtöltjük ezzel a csirkét.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a csirkét, a maradék vajjal megkenjük, aláöntjük a bor felét, és forró sütőbe tesszük, ahol minden oldalát hirtelen megpirítjuk.
Ha a bor elpárolgott, meglocsoljuk a csirkét a maradék borban elkevert almapálinkával, mérsékeljük a hőfokot, lefedjük alufóliával, és gyakran locsolgatva puhára pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és ropogósra
sütjük.
A sütés vége előtt 10-15 perccel a tepsibe tesszük a cikkekre vágott almát.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.