Elkészítés: A csirkét megmossuk, besózzuk, fél órára félretesszük, majd a húsüregét bedörzsöljük majoránnával.
Az almákat megmossuk, kettőt meghámozunk, kockára vágjuk, és kevés citromlével meglocsoljuk.
A finomra vágott hagymát kevés vajon
megfonnyasztjuk, az almához adjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megtöltjük ezzel a csirkét.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a csirkét, a maradék vajjal megkenjük, aláöntjük a bor felét, és forró sütőbe tesszük, ahol minden oldalát hirtelen megpirítjuk.
Ha a bor elpárolgott, meglocsoljuk a csirkét a maradék borban elkevert almapálinkával, mérsékeljük a hőfokot, lefedjük alufóliával, és gyakran locsolgatva puhára pároljuk, majd levesszük az alufóliát, és ropogósra
sütjük.
A sütés vége előtt 10-15 perccel a tepsibe tesszük a cikkekre vágott almát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.