Elkészítés: A tésztához a lisztet a vajjal összekeverjük,majd a porcukorral, csipetnyi sóval meg a vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk. Uzsonnás zacskóba tesszük, és 10-20 percre a fagyasztóba helyezzük.
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és kis kockákra vágjuk. Belerakjuk egy nagyobb tálba (még később hozzáöntjük a pudingot), hozzáadjuk a szerecsendiót, a fahéjat és a cukrot.
A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzzük, hozzáadjuk a maradék vajat és a citromhéjat. A pudingot hozzáöntjük az almához, és összekeverjük úgy, hogy az alma közben ne törjön szét.
A tészta 3/4 részét lisztezett deszkán vékony (kb. 0,5 cm vastag) lappá nyújtjuk, és a kerek sütőformát kibéleljünk vele. A forma szélén kilógó részt levágjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és csíkokban a félkész süteményre helyezzük rácsformában.
180°c-os előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok a sütihez!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.