Előkészítés: A pezsgőt behűtjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a zöldpaprikát megmossuk, ereit, magjait (részben) eltávolítjuk. A hagymát és a zöldpaprikát apróra felkockázzuk. A húst leöblítjük.
Elkészítés: A citrom levét kinyomjuk, tálkába szűrjük, hozzáadjuk a hagymát és zöldpaprikát, valamint az áttört fokhagymát, a mézet és a fűszerkeveréket. A csirkemellfiléket lapos üvegtálba fektetjük, bevonjuk a páccal, lefedjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben az ananászt elnegyedeljük, torzsáját eltávolítjuk, a gyümölcshúst dinnyeszerűen kivágjuk a héjából (1/8 szeletet félretehetünk a díszítéshez), kisujjnyi vastagon felszeleteljük. A mellfiléket kiemeljük a pácléből, lecsepegtetjük, megkapatjuk a felforrósított olajban, majd hozzáadjuk a páclét, és fedő alatt puhára pároljuk-sütjük, hagyjuk kihűlni. A hagymaszárakat leöblítjük és felaprózzuk. Az öntethez elkeverjük a balzsamecetet a citromlével, sóval, őrölt borssal, apránként az olívaolajjal, és csinos kancsóba öntjük. A húst felszeleteljük, és az ananásszal váltakozva tálra rendezzük, tetejét megszórjuk a hagymaszárral. Csak tálaláskor, az asztalnál locsoljuk meg az öntettel. Friss sokmagos kifli/zsemle, vajas pirítós illik hozzá. A pezsgőt kínáljuk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.