Előkészítés: A pezsgőt behűtjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a zöldpaprikát megmossuk, ereit, magjait (részben) eltávolítjuk. A hagymát és a zöldpaprikát apróra felkockázzuk. A húst leöblítjük.
Elkészítés: A citrom levét kinyomjuk, tálkába szűrjük, hozzáadjuk a hagymát és zöldpaprikát, valamint az áttört fokhagymát, a mézet és a fűszerkeveréket. A csirkemellfiléket lapos üvegtálba fektetjük, bevonjuk a páccal, lefedjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Közben az ananászt elnegyedeljük, torzsáját eltávolítjuk, a gyümölcshúst dinnyeszerűen kivágjuk a héjából (1/8 szeletet félretehetünk a díszítéshez), kisujjnyi vastagon felszeleteljük. A mellfiléket kiemeljük a pácléből, lecsepegtetjük, megkapatjuk a felforrósított olajban, majd hozzáadjuk a páclét, és fedő alatt puhára pároljuk-sütjük, hagyjuk kihűlni. A hagymaszárakat leöblítjük és felaprózzuk. Az öntethez elkeverjük a balzsamecetet a citromlével, sóval, őrölt borssal, apránként az olívaolajjal, és csinos kancsóba öntjük. A húst felszeleteljük, és az ananásszal váltakozva tálra rendezzük, tetejét megszórjuk a hagymaszárral. Csak tálaláskor, az asztalnál locsoljuk meg az öntettel. Friss sokmagos kifli/zsemle, vajas pirítós illik hozzá. A pezsgőt kínáljuk mellé.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.