Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
Az ananászt hosszában vágjuk ketté, a húsát kanalazzuk ki úgy, hogy a héjon kb. 1 cm-nyi gyümölcshús maradjon. A kikanalazott ananászt vágjuk kis kockákra, a felét használjuk csak ehhez az ételhez, a többit nyugodtan félretehetjük.
Az ananász levelét tekerjük alufóliába, hogy sütés özben ne égjen meg, majd helyezzük a két fél héjat sütőlapra, és süssük 10-15 percig. Az elősütés célja, hogy az ananászlé belesüljön a gyümölcshúsba, és ne szivárogjon át a héjakba töltött sült rizsbe.
Wokban forrósítsunk 1 evőkanál olajat, üssünk bele egy tojást, és vékony omlettként süssük 2 percig, majd enyhén pirítsuk meg a másik oldalát is, végül a serpenyőből kicsúsztatva tekerjük fel, és vágjuk vékony csíkokra.
A wokban ismét forrósítsunk 1 evőkanál olajat, dobjuk bele a fokhagymát, majd a sonkát, a kukoricát, a zöldborsót, a kaliforniai paprikát és a gyömbért, majd keverjük hozzá a főtt rizst, a szójaszószt és a friss ananászt, és főzzük pár percig. Kóstoljuk meg, s ha szükséges, ízesítsük.
Kanalazzunk az ananászhéjakba a jócskán sült rizst, majd szórjuk meg kesudióval és az omlettcsíkokkal.
Chiliszeletekkel és korianderlevéllel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.