A piskótához a tojások fehérjét keményre felverjük, 2 kanál cukrot folyamatosan hozzáadagolva. A lisztet a kakóporral és a sütőporral átszitáljuk, csipet sót adunk hozzá. A tojássárgákat fehéredésig verjük a maradék cukorral, majd a lisztes keverékkel is eldolgozzuk. A felvert hab 1/4 részét gyors mozdulatokkal a tésztába dolgozzuk, majd a többit laza mozdulatokkal belekeverjük. Sütőpapíros tortaformában tűpróbáig sütjük. Ha kész, kihűtjük, és 3 lapba vágjuk.
A krémhez a tejet a cukorral felfőzzük, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket, a vajat, és 10 percig folyamatosan kevergetve a kókuszreszeléket puhára főzzük. Ha szükséges, mert nagyon száraz a kókuszreszelék, kevés tejet még adhatunk hozzá. Félretesszük, hűtőben jól kihűtjük. Ízlés szerint még édesíthetjük.
Ha kihűlt, vizes kézzel golyókat formálunk, melyeknek 1-1 mandulát teszünk a közepébe. Kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat, majd hűtőbe tesszük. 10-15 golyót készítsünk, mérettől függően. Ha marad mandulánk, őröljük meg, és adjuk a maradék krémhez, a felvert tejszínnel együtt, hogy kenhető legyen a krém.
A kókuszos krémmel betöltjük és bevonjuk a tortát, melyet kókuszreszelékkel szórunk meg, meglocsoljuk olvasztott csokival, valamint a kókuszgolyókkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.