Elkészítés: A rizst megfőzöm, majd félreteszem. A zöldborsót szintén. A mozzarellát felkockázom.
Olívaolajon szeletelt fokhagymát futtatok, majd beleteszem a darált húst, lepirítom. Sóval, borssal meghintem. A húsra öntöm a konzerv paradicsomot, de előtte késsel összevagdosom a paradicsomdarabokat még a dobozban. Addig főzöm a húst a sűrű paradicsomszószban, míg az megpuhul. Közben fűszerezem friss bazsalikommal.
Mikor kész a paradicsomos darált hús, egy nagy szűrőn leszűröm, a kicsöpögő szószt félreteszem.
A rizsből maroknyi gombócokat formázok, és a közepükbe egy adag húsos tölteléket teszek. A gombócokat szépen összenyomkodom, és sima felületűre egyengetem, majd beteszem a hűtőbe kb. fél órára.
Ezután tojásba és zsemlemorzsába panírozom, majd bő, forró olajban kisütöm. A felfogott, félretett paradicsomszósszal tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.