Elkészítés: A rizst megfőzöm, majd félreteszem. A zöldborsót szintén. A mozzarellát felkockázom.
Olívaolajon szeletelt fokhagymát futtatok, majd beleteszem a darált húst, lepirítom. Sóval, borssal meghintem. A húsra öntöm a konzerv paradicsomot, de előtte késsel összevagdosom a paradicsomdarabokat még a dobozban. Addig főzöm a húst a sűrű paradicsomszószban, míg az megpuhul. Közben fűszerezem friss bazsalikommal.
Mikor kész a paradicsomos darált hús, egy nagy szűrőn leszűröm, a kicsöpögő szószt félreteszem.
A rizsből maroknyi gombócokat formázok, és a közepükbe egy adag húsos tölteléket teszek. A gombócokat szépen összenyomkodom, és sima felületűre egyengetem, majd beteszem a hűtőbe kb. fél órára.
Ezután tojásba és zsemlemorzsába panírozom, majd bő, forró olajban kisütöm. A felfogott, félretett paradicsomszósszal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.