Előkészítés: Az articsókát lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sütőt 220 Celsius-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Nagy fazék vízbe sót teszünk, és hozzáöntjük a citrom levét. Felforraljuk, megforgatjuk benne az articsókát, majd lecsepegtetjük. (A konzerv articsókát főzni már nem kell.) Tűzálló tálra tesszük. Serpenyőben megforrósítjuk az olívaolajat, és lassú tűzön világos barnára pirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, hozzáöntjük az ecetet, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Az articsóka leveleit szétnyitjuk, és közé töltjük a hagymát. Megszórjuk a reszelt sajttal, és néhány percre a sütőbe tesszük, amíg a sajt kissé megpirul. Forrón tálaljuk.
Munka: 15 perc
Fogyasztható: 30 perc múlva
1 adag: 231 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.