Előkészítés: Az articsókát lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sütőt 220 Celsius-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Nagy fazék vízbe sót teszünk, és hozzáöntjük a citrom levét. Felforraljuk, megforgatjuk benne az articsókát, majd lecsepegtetjük. (A konzerv articsókát főzni már nem kell.) Tűzálló tálra tesszük. Serpenyőben megforrósítjuk az olívaolajat, és lassú tűzön világos barnára pirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, hozzáöntjük az ecetet, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Az articsóka leveleit szétnyitjuk, és közé töltjük a hagymát. Megszórjuk a reszelt sajttal, és néhány percre a sütőbe tesszük, amíg a sajt kissé megpirul. Forrón tálaljuk.
Munka: 15 perc
Fogyasztható: 30 perc múlva
1 adag: 231 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.