Elkészítés: A tésztához a lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, majd összegyúrjuk a langyos tejben pici cukorral felfuttatott élesztővel. Rugalmas, selymes cipót gyúrunk.
Kettéosztjuk és kinyújtjuk, az egyik lapot a tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk.
A töltelékhez a ricottát habosra keverjük a cukorral, a citromhéjjal és a liszttel, majd lazán beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
Az aszalt barackot annyi vízzel öntjük fel, amennyi ujjnyira ellepi, és 15 percig lassú tűzön főzzük. Leszűrjük, csak 2-3 kanál levet hagyunk rajta, és turmixoljuk.
Az alsó lapra kenjük, majd rásimítjuk a ricottatölteléket is.
A másik lapot a töltelékre tesszük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és 1 órát pihentetjük-kelesztjük.
Villával megszurkáljuk, közepes hőfokon rózsaszínűre sütjük, melegen megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.