Elkészítés: Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb, nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Másnap az aszalt szilvákat beáztatjuk egy kevés vízzel elkevert szilvapálinkába. M felpuhultak a szilvaszemek, lecsepegtetjük, és kissé összevágjuk.
A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat, kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a baconszeleteket, rátesszük a szilvát, és elosztunk rajta 2 gerezd lereszelt gerezd fokhagymát. Szorosan feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük a közepén és a végein, hogy ne tudjon kiesni belőle a töltelék.
Serpenyőben kevés vajat és pici olajjal hevítünk, és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba vagy tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, ha szükséges, kevés zsiradékot teszünk alá, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.
Közben, hagyományos módon, sós vízben, egy kisebb darab babérlevéllel megfőzzük a vadrizses keveréket, majd lecsepegtetjük.
Miután a báránytekercs megsült, melegen tartva 10-15 percig pihentetjük, majd éles késsel szeleteljük, a vadrizzsel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.