Elkészítés: 5 tojás sárgáját a cukor felével kihabosítjuk, az 5 tojás fehérjéből közepesen lágy habot verünk a maradék cukorral. Kevés fehérjehabbal meglazítjuk a sárgáját, majd az egész fehérjét óvatosan hozzáadjuk a sárgájához, márványosra keverjük. A lisztet és a darált mákot összekeverjük, majd 2 részletben a tojásokhoz adjuk. Óvatosan egyneművé keverjük.
A 18 cm-es kapcsos tortaformába töltjük, 170 fokos sütőben 35 percig sütjük. Ha kész, a meleg lapra ráfordítjuk, és csak ha kihűlt, akkor szedjük szét.
A tejszínt 80 fokra melegítjük, feloldjuk benne a fahéjat és a csokoládét. 9 fokosra kihűtjük. Érdemes előző este elkészíteni.
A tésztát 3 lapba vágjuk. A tejszínt kihabosítjuk, megkenjük a tortát. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, és jól megszórjuk a krémet, úgy rétegezzük. Tetszés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.