Elkészítés: A mézes lapokhoz a tojást elkeverjük a vajjal, a cukorral, a mézzel és a tejjel, majd 2 percig főzzük. A tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez 1 csomag sütőport kevertünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30*25 cm-es ) formálunk belőle, és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.
A töltelékhez a pudingot megfőzzük a tejben, kihűtjük. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ízlés szerint rummal ízesitjük /kb. 1/2 dl/.
Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal és a meggyaromával, ebbe mártogatjuk majd a babapiskótát.
Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos-meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik, és ezt befedjük a másik mézes lappal.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.