Elkészítés: A gőzgombóc tésztájához a liszteket egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, az olajat, a joghurtot és a tojássárgáját. Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, és ezt is hozzáadva közepesen lágy tésztává dagasztjuk. Miután a tészta összeállt, jól kidolgozzuk, majd fél órát letakarva, langyos helyen kelesztjük. Miután megkelt, óvatosan átdolgozzuk, és még 20 percig kelesztjük.
Míg a tészta pihen, addig elkészítjük a babkrémet. Ehhez a bacont ujjnyi csíkokra vágjuk, kisütjük a zsírját, majd hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a leöblített babot, a mustárt és a köményt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Villával vagy fakanállal nagyjából összetörjük a babot, és annyi vizet adunk hozzá, hogy krémszerű legyen. Utolsó lépésként belereszeljük a gerezd fokhagymát, és hozzáadjuk az aprított rozmaringot. Miután összeforraltuk, félretesszük hűlni.
Miután a tészta eleget pihent, lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval vagy egy vizespohár segítségével kiszaggatjuk.
A kiszaggatott korongok közepébe 1-1 evőkanálnyi babkrémet teszünk, egy másik koronggal befedjük, és a szélét összenyomkodjuk. Egy fazékban Vizet forralunk, és ha van, párolóbetétre, ha nincs, akkor egy szűrőbe helyezve a gombócokat a gőzben kb. 20 perc alatt készre gőzöljük.
A mártáshoz a paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd láng fölött, vagy a sütőben a grill alatt megsütjük. Miután megsültek, lefedve hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk, eltávolítjuk a csumájukat és a magokat.
Lereszeljük a sajtot, mártásos edényben, pici vajon, lassú tűzön felolvasztjuk, hozzáadjuk a paprikát, felöntjük a főzőtejszínnel, és botmixerrel pépesítjük, ízesítjük sóval, kevés fehérborssal, beforraljuk, és a babos gőzgombóccal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.