Elkészítése: A libahúst jól megmossuk, sózzuk, kevés köménnyel és csipetnyi majoránnával – a bőrös rész kivételével – meghintjük.
A cukkinit meghámozzuk, felszeleteljük, a tepsi aljára helyezzük, és befedjük szalonnacsíkokkal. Erre helyezzük a libacombot és -mellet. Megsózzuk, és forró zsírral meglocsoljuk. Felforrósított sütőben takaréklángon, állandóan locsolgatva puhára sütjük. Az első félórában többször megforgatjuk, a hátralévő sütési időben a bőrös résznek kell felül lenni, hogy jó ropogósra süljön.
Amíg a liba sül, a zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A 2 felvert tojásból, a megtisztított, apró kockákra vágott hagymából, a felaprított petrezselyemzöldjéből, a zsemléből só, bors, kevés kömény hozzáadásával tölteléket készítünk. A masszából 8 lepényt formálunk, serpenyőben felolvasztott vajban mindkét oldalát megsütjük, és tálalásig melegen tartjuk.
A jól megmosott szőlőt leszemezzük. Amikor a liba már megsült, és a tepsiből kivettük, a szőlőt 5 percre jó meleg vízbe tesszük.
A sült libacombokat és a feldarabolt libamellet tálra tesszük, egyik oldalán a meleg szőlőszemekkel, a másikon a kisütött töltelékkel körítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.