Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, némi lisztet és cukrot is adunk hozzá, hogy folyékony massza legyen, és betakarva meleg helyre állítjuk.
Amíg ez a kovász meleg helyen pihen és kel, meglágyítjuk a vajat, cukorral meg a tojássárgákkal habosra keverjük. Ebbe beleöntjük a megkelt kovászt, a lisztet, és jól kidolgozzuk.
A mazsolát, mandulát és a többi ízesítőt a már megdagasztott tésztába dolgozzuk bele.
A tésztából golyót formálunk, közepét a nyújtófával hosszában benyomjuk, az így keletkező hosszúkás cipót olvasztott vajjal megkenjük, és a két oldalát egymásra hajtjuk. Melegre állítjuk, hogy megkeljen.
Kelés után forró sütőben kb. 30 percig sütjük. Ahogy megsült, vaníliás cukorral meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.