A lisztet tálba szitáljuk, és a közepébe mélyedést vájunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk az 1 tk cukorral, elkeverjük 1 ek langyos tejjel, majd tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen felfuttatjuk.
A felfutott élesztőt betakarjuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék tejet, a 8 dkg cukrot, az olvasztott vajat, valamint a sót, és simára dolgozzuk. A selymes tésztát sütőpapírral leterített tepsiben vagy sütőlemezen kinyújtjuk, majd a széleket kissé felhúzzuk peremnek. A konyharuhával letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk és negyedeljük, a nagyokat cikkekre vágjuk. A megkelt tésztát soronként kirakjuk a szilvadarabokkal úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd egyenletesen megszórjuk a fahéjjal elvegyített vaníliás cukorral. Végül a lepényt készre sütjük az előmelegített sütő középső részében kb. 35 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.