Elkészítés: A rebarbarát meghámozzuk, feldaraboljuk. Megszórjuk porcukorral, hozzáadjuk a félbevágott és kikapart vaníliarudat a belsejével. Megszórjuk a felkockázott vajjal, és 150 fokos sütőbe tesszük 15–20 percre, hogy egy kicsit megpárolódjon a gyümölcs, de ne essenek teljesen össze. Miután kész, hozzácsepegtetjük a Aranyszarvas Szarvasgombás Balzsamecet Szószt, és óvatosan összekeverjük.
A túrót a cukorral és a tojásokkal kikeverjük. A vajjal megpirítjuk a morzsát, majd a fahéjjal és a búzadarával együtt a túróhoz keverjük. 30 percet pihentetjük. Gombócokat formálunk, és gyöngyöző (nem lobogó!) enyhén sós vízben addig főzzük, amíg a gombócok a felszínre jönnek.
A morzsabevonathoz a vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát a cukorral és a fahéjjal együtt. A gombócokat a morzsába forgatjuk és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.