Elkészítés: 1. Szitáljuk össze a lisztet, sót, szódabikarbónát.
2. Elektromos keverővel keverjük össze a vajat a cukorral. Adjuk ehhez a tojásokat, és keverjük habosra. A banánokat is adjuk ehhez, és keverjük addig, míg homogén masszát kapunk.
3. Vegyítsük a tejet a keverékbe (amibe előzőleg beleöntöttük a citromlevet).
4. Keverjük a lisztet is ehhez a masszához.
5. A diót is hozzáadjuk. (Lehet előre egy kevés kivett tiszta lisztel elkeverni, mert úgy nem süllyed le a torta aljára.)
6. Zsírozzuk ki az erre megfelelő méretű edényünket. Öntsük bele a masszát. Süssük 175 fokon 60-70 percig, tűpróbával ellenőrizzük.
Ha sok a puha banánunk, és nem tudunk vele mit kezdeni, a receptet meg lehet sokszorosítani.
1 adag recept: 23 cm x 12 cm-es sütőforma
2 adag recept: 22 cm x 33 cm-es sütőforma
3 adag recept: kuglóf sütőforma
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.