Előkészítés: A kekszet egészen apró darabkákra tördeljük.
Elkészítés: A vajat a cukorral és a fahéjjal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kekszet, és nagyon jól összedolgozzuk, hogy homogén masszát kapjunk. Sütőpapírt teszünk a tortaforma aljára, és a masszából négy halmot teszünk rá. Vizes késsel egyforma alakúra formázzuk őket, közepüket kissé megmélyítjük. A fagylaltot éppen csak annyira hagyjuk felengedni, hogy formázhatóvá váljék. Minden krémkupacba teszünk egy-egy adag fagyit, és legalább egy órára a mélyhűtőbe tesszük. Közben megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk a gyümölcsöket. Tíz perccel azelőtt, hogy a fagylalt teljesen lehűlne, a megtisztított gyümölcsökre öntjük a rumot, állni hagyjuk. A lehűlt fagylalttortácskákat leemeljük a sütőpapírról, egy-egy tányérra rendezzük, rászedjük a gyümölcsöket, és a mentalevéllel díszítve azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 700 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.