Előkészítés: A kekszet egészen apró darabkákra tördeljük.
Elkészítés: A vajat a cukorral és a fahéjjal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kekszet, és nagyon jól összedolgozzuk, hogy homogén masszát kapjunk. Sütőpapírt teszünk a tortaforma aljára, és a masszából négy halmot teszünk rá. Vizes késsel egyforma alakúra formázzuk őket, közepüket kissé megmélyítjük. A fagylaltot éppen csak annyira hagyjuk felengedni, hogy formázhatóvá váljék. Minden krémkupacba teszünk egy-egy adag fagyit, és legalább egy órára a mélyhűtőbe tesszük. Közben megmossuk, megtisztítjuk, felaprítjuk a gyümölcsöket. Tíz perccel azelőtt, hogy a fagylalt teljesen lehűlne, a megtisztított gyümölcsökre öntjük a rumot, állni hagyjuk. A lehűlt fagylalttortácskákat leemeljük a sütőpapírról, egy-egy tányérra rendezzük, rászedjük a gyümölcsöket, és a mentalevéllel díszítve azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 700 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.