Elkészítés: A sütőt 180 C fokra (légkeveréses 160 C) előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét sóval keményre verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra verjük, a tojásfehérjehabot alákeverjük. A lisztet és a mandulát óvatosan beleforgatjuk. A piskótatésztát sütőpapírral kirakott tortaformába öntjük, majd 20-30 perc alatt készre sütjük.
Eközben a díszítéshez a cukrot egy serpenyőben megolvasztjuk, a mákot belekeverjük a reszelt citromhéjjal együtt, majd az egészet sütőpapírra simítjuk, akár a tetejére is boríthatunk egy sütőpapírt, és a kettő között sodrófával ellapítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd nagyobb darabokra törjük (ez lesz a torta díszítése).
A töltelékhez a zselatint 5 percig hideg vízben felpuhítunk, majd egyhén kinyomjuk. 3 dl baracklevet felhevítünk, a zselatint benne feloldjuk, majd hidegre tesszük. 5 dl tejszínt keményre verünk, közben a cukrot belecsorgatjuk. Amikor a folyadék zselésedni kezd, a tejszínt és a mákot is belekeverjük.
A piskótát vízszintesen elfelezzük. Az alját egy tortalapra helyezzük, tortagyűrűt csatolunk köré, majd megkenjük a barackdzsemmel. A mákos hab felét rákenjük, a felső piskótalapot szintén réhelyezzük, a maradék mákos habbal pedig megkenjük. 3-4 óráig hűlni hagyjuk.
A tortagyűrűt eltávolítjuk, a maradék mákos krémet az oldalára kenünk. A cukros mákkal és az aszalt sárgabarackkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.