Elkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A tésztához a vajat a cukorral, a citromhéjjal és egy csipet sóval habosra keverjük. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a mandulával, és ezt is a tésztába keverjük. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben 50 dkg barackot megmosunk, kettévágjuk, kimagozzuk. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lap köré kapcsoljuk a tortaforma oldalát. Kirakjuk a felezett barackokkal.
A krémhez a zselatint vízbe áztatjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, összedolgozzuk a tojások sárgájával, a kétféle cukorral és a citromlével. Beleforgatjuk a fehérjehabot is. A tejszínt is kemény habbá verjük. A zselatint kinyomkodjuk, kis lábosban felolvasztjuk. Simára keverjük kevés tejszínhabbal, és a túrókrémbe dolgozzuk. A maradék tejszínhabot is beleforgatjuk.
A krém 2/3 részét az alsó tortalapra kenjük. Ráfektetjük a felső tortalapot, és megkenjük a maradék krémmel. A hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy a krém megdermedjen.
Tálalás előtt levesszük a tortáról a karikát, a tortát tálra emeljük. A maradék barackot megmossuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A pisztáciával együtt a tortára szórjuk. A torta oldalára tapasztjuk a mandulaforgácsot, és mentalevelekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.