Elkészítés:
1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Ha szükséges, gyúrás közben egy kis vizet adhatunk hozzá, hogy kemény, de rugalmas tésztát kapjunk.) A tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre.
2.) Egy magasabb peremű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, és ott kézzel szépen elegyengetjük. (Nehéz úgy kinyújtani, hogy szabályos téglalapot kapjunk.) Villával megszurkáljuk, hogy majd sütés közben ne púposodjon fel. Előmelegített sütőben 200 fokon bő 15 perc alatt készre sütjük.
3.) A kész süteményt óvatosan tortarácsra borítjuk. (Ha egészen kihűlt, peremes süteményestálra tesszük.)
4.) A krémhez a cukorból, tejből és a pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. (Még melegen megszórjuk porcukorral a tetejét, és akkor nem bőrösödik meg.) A kihűlt pudingot a tésztára kenjük.
5.) A sárgabarack konzervek levét leöntjük, a barackokat félbe vagy harmadokba vágjuk, és szép, katonás sorrendben egymás mellé sorakoztatjuk, végig a pudinggal megkent tészta tetején.
6.) Elkészítjük a krémet: A tejszínt kemény habbá verjük, és elkeverjük a nutellával. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A tejet felmelegítjük, és a lecsepegtetett zselatint állandóan kevergetve benne feloldjuk. hagyjuk lehűlni, nehogy összeugrassza a tejszínt, majd óvatosan a nutellás tejszínhabba keverjük. A masszát a barackok tetejére simítjuk, majd a süteményt 2 órára hűtőbe tesszük.
7.) Tálalás előtt kivesszük a tortát a hűtőből, és enyhén megolvasztott nutellával berácsozva díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.