Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, kifilézzük, megmossuk és beirdaljuk. Bedörzsöljük a sűrített paradicsom és 1 evőkanál piros arany keverékével, majd betesszük a hűtőbe.
Az apróhalakat megtisztítjuk, a pontyról levágott fejből, a csontjaiból és az apróhalakból alaplevet főzünk 8 liter vízzel. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, a paprikát, a paradicsomot megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, és az alaplébe keverjük a cseresznye paprikával együtt. Hozzáadjuk a maradék piros aranyat, és lassú tűzön 3-4 órát főzzük. Ennyi időre van szükség, hogy a halcsontokból kifőjön az enyvanyag. Ha kell, a vizet pótoljuk főzés közben.
A belsőséget megtisztítjuk, annyi hallében, amennyi ellepi, kb. 10 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
A batyukhoz a lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, és 1 órát pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, 5x5 cm-es kockákra vágjuk, a közepébe rakunk 1-1 kiskanál főtt belsőséget, majd batyut formázunk belőle.
Ha megfőtt az alaplé, átpasszírozzuk egy másik lábosba. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk, jól kiforraljuk, hogy a habja elfőjön. Belefőzzük a halkockákat és a batyukat (kb. 10 perc). Forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.