Elkészítés: 1. A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, egy csipet sóval, és ráöntjük a langyos tej felét. Letakarjuk, és 20 percig pihentetjük. Közben a maradék tejben felolvasztjuk a vajat.
2. A tojásokat és a vajas tejet a liszthez öntjük, és a kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen további 30 percig kelesztjük, amíg a kétszeresére dagad.
3. A töltelékhez a tejet felforrósítjuk, belemorzsoljuk a marcipánt, és hagyjuk feloldódni. Beleszórjuk a mákot, a cukrot, és beledolgozzuk a tojássárgákat. Hagyjuk kihűlni.
4. A tésztát kb. 30 x 30 cm-es lappá nyújtjuk, rásimítjuk a mákos tölteléket és feltekerjük. Kivajazunk egy kb. 1,8 l űrtartalmú kuglófformát, beletesszük a tésztát, kissé lenyomkodjuk. Letakarva, meleg helyen még 30 percig kelesztjük.
5. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kuglófot kb. 30 percig sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni. Ezután tálra borítjuk, a porcukrot elkeverjük a citromlével, és a kuglófra kenjük. Megszórjuk pisztáciával, és hagyjuk megszáradni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.