Elkészítés: Az egyik legkönnyebb, de leglátványosabb tojásfestési technika a berzselés. Főzzük meg a tojásokat egy icipici ecettel (nem muszáj ugyan megfőzni, de a főtt tojás nem roppan el olyan könnyen ügyködés közben, főleg az apróságok kezében).
A gézt vagy a harisnyát vágjuk akkora darabokra, hogy beleférjen egy tojás, és össze is tudjuk kötni. Az ujjunkkal vizezzük be egy kicsit a tojást ott, ahová a levélkét szeretnénk tapasztani, majd szépen simítjuk rá a levelet fonákával (az erezett oldalával) kifelé. Burkoljuk be a gézbe vagy harisnyadarabba, kössük össze az ellenkező oldalon, majd óvatosan helyezzük a lábasban a hagymahéjak tetejére. Minél több a hagymahéj, annál szebb, teltebb lesz a szín. Forraljuk fel, főzzük legalább 10 percig, és utána legalább 1 órán keresztül hagyjuk a hagymalében. Akár egész éjszakára is benne maradhat.
Miután kibontottuk a megfestett tojásokat, meg is dörzsölhetjük egy kis zsírral vagy szalonnabőrrel, hogy szép fényes legyen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.