Előkészítés: Megtisztítjuk, megmossuk a gombát, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a gombát. Amikor megpirult, a szerecsendióval, őrölt borssal, sóval fűszerezzük, belekeverjük a petrezselymet, a lisztet. Pár percig még pároljuk, majd összeturmixoljuk, és félretesszük. Felforralunk kb. 4 liter vizet, amikor forr, hozzáadjuk az ecetet. A gyöngyözve forró vízbe beleütjük óvatosan a tojásokat, és kíméletesen 3-4 percig főzzük. Amíg a tojás fő, a salátaleveleket tányérokra rendezzük. Megpirítjuk a bagettszeleteket, megkenjük a gombakrémmel. Szűrőkanállal kivesszük a vízből a forró tojásokat, egy pillanatra langyos vízbe mártjuk, hogy ne legyen ecetes ízük, és a pirítósra ültetetve azonnal tálaljuk. Színes zöldféléket is tehetünk mellé.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 435 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.