Előkészítés: Megtisztítjuk, megmossuk a gombát, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a gombát. Amikor megpirult, a szerecsendióval, őrölt borssal, sóval fűszerezzük, belekeverjük a petrezselymet, a lisztet. Pár percig még pároljuk, majd összeturmixoljuk, és félretesszük. Felforralunk kb. 4 liter vizet, amikor forr, hozzáadjuk az ecetet. A gyöngyözve forró vízbe beleütjük óvatosan a tojásokat, és kíméletesen 3-4 percig főzzük. Amíg a tojás fő, a salátaleveleket tányérokra rendezzük. Megpirítjuk a bagettszeleteket, megkenjük a gombakrémmel. Szűrőkanállal kivesszük a vízből a forró tojásokat, egy pillanatra langyos vízbe mártjuk, hogy ne legyen ecetes ízük, és a pirítósra ültetetve azonnal tálaljuk. Színes zöldféléket is tehetünk mellé.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 435 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.