Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mákos guba  recept
Mákos guba
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Bibimbap recept
recept
Mester

Bibimbap

45 perc
0 adag
Megfizethető
5
2013. 09. 30.

Elkészítés

Elkészítés: Érdemes először megfőzni a rizst. Direkt nem írok mennyiségeket, ezt rábízom a próbálkozókra. Én ezen a téren nagyon intuitív vagyok, voltam. :)(: Itt semmi különlegesre nem kell gondolni: másfélszeres vízzel megfőzzük a rizst, majd félretesszük.

Utána megmossuk, megtisztítjuk és felvágjuk a különböző zöldségeket. A hagyományos koreai bibimbapban - ami egyébként magyarra fordítva kevert, mixelt rizst jelent - a zöldségek vékony csíkokra, a gomba szeletekre van vágva. Szóval késsel kisujjnyi csíkokra vágjuk a répát, a cukkinit héjastul, a kicsumázott paprikákat. A csiperke gombát - én azt használtam, az eredeti receptek általában shiitake gombát írnak, de azt aranyárban mérik - és szeletekre vágtam úgy, hogy a gomba formája felismerhető maradt :)(:

A spenótleveleket is apróbb darabokra vágjuk, tépkedjük, nem kell milliméterre ugyanakkoráknak lenniük. Használhatunk fagyasztott leveles spenótot, ahhoz én nem is nyúltam, úgy, ahogy volt, gombócokként tettem a serpenyőbe. A spenót mellé megpucolunk 1-2-sok gerezd fokhagymát (ki mennyire szereti, én nagyon!), és apróra vágjuk vagy fokhagymanyomóval összetörjük.

A hús előtt még megpucoljuk és kockákra vágjuk a vöröshagymát is. Tegyük félre a zöldségeket.

Következhet a hús. Bármilyen húst is vettünk, kicsi és vékony szeletekre kell vágnunk. Majd sózzuk, borsozzuk. Ha ez megvan, a serpenyőbe teszünk szezámolajat vagy olívaolajat, felhevítjük, és megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük húst. Ezt is pirítjuk. Ha ez kész, lehúzzuk a lángról / plattról, kiszedjük egy tálkába a húst, majd visszatesszük a serpenyőt, és csak egy cseppnyi olajat rakunk az aljára. Újra hevítjük, és tetszőleges sorrendben, szigorúan egymás után és nem keverve (!) megpirítjuk a zöldségeket. Enyhén sózhatunk, de el is hagyhatjuk. Amint kész az egyik, kiszedjük egy tányérra, és tesszük a következőt.

Ha megvagyunk a répával, paprikákkal, cukkinival, gombával és a fokhagymás spenóttal, következik a tojás (mindig annyi legyen, ahány emberre főzünk, mert ez kerül az étel tetejére tálaláskor). Egymás után egyesével tükörtojásokat készítünk.

Ezzel tulajdonképpen magával a főzéssel meg is vagyunk. Következhet a tálalás. Koreában ill. a koreai éttermekben, bárhol is legyenek a világon, a következőképpen tálalják a bibimbapot: fognak egy tálkát (ha nekünk nincs, tökéletesen megteszi a mély vagy a lapos tányér is). Ennek az aljára halmoznak rizst, szépen elegyengetik. Majd szépen egymás mellé rendezik a különböző, gyönyörű színekben pompázó zöldségeket és a húst. Ha ez kész, a tetejére kerül a tükörtojás (van, ahol egyébként nyers a tojás) és a szezámmag. Nyomhatunk a tetejére még szintén díszítésként pár csepp Piros Aranyat is. Gyönyörű színe nagyon jól mutat a színes zöldségek, és a fehér-narancs tükörtojás mellett. :)(:

Fogyasztás előtt - hogy a bibim szó is értelmet kapjon - általában a vendég, az éhes ember összekeveri a kompozíciót a rizzsel.

Jó étvágyat kívánok! 맛있게 드세요 !

Megjegyzés
A <a >bibimbap elkészítéséről van is egy videóm</a>, melyet egy kedves barátnőmmel készítettünk egy versenyre. Az alábbi linken megtekinthető mennyire is egyszerű elkészíteni ezt a nagyon egészséges, távol-keleti ételt. :)(: A receptet és a fotót Mmenta küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.