A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Bibimbap recept
recept
Mester

Bibimbap

45 perc
0 adag
Megfizethető
5
2013. 09. 30.

Elkészítés

Elkészítés: Érdemes először megfőzni a rizst. Direkt nem írok mennyiségeket, ezt rábízom a próbálkozókra. Én ezen a téren nagyon intuitív vagyok, voltam. :)(: Itt semmi különlegesre nem kell gondolni: másfélszeres vízzel megfőzzük a rizst, majd félretesszük.

Utána megmossuk, megtisztítjuk és felvágjuk a különböző zöldségeket. A hagyományos koreai bibimbapban - ami egyébként magyarra fordítva kevert, mixelt rizst jelent - a zöldségek vékony csíkokra, a gomba szeletekre van vágva. Szóval késsel kisujjnyi csíkokra vágjuk a répát, a cukkinit héjastul, a kicsumázott paprikákat. A csiperke gombát - én azt használtam, az eredeti receptek általában shiitake gombát írnak, de azt aranyárban mérik - és szeletekre vágtam úgy, hogy a gomba formája felismerhető maradt :)(:

A spenótleveleket is apróbb darabokra vágjuk, tépkedjük, nem kell milliméterre ugyanakkoráknak lenniük. Használhatunk fagyasztott leveles spenótot, ahhoz én nem is nyúltam, úgy, ahogy volt, gombócokként tettem a serpenyőbe. A spenót mellé megpucolunk 1-2-sok gerezd fokhagymát (ki mennyire szereti, én nagyon!), és apróra vágjuk vagy fokhagymanyomóval összetörjük.

A hús előtt még megpucoljuk és kockákra vágjuk a vöröshagymát is. Tegyük félre a zöldségeket.

Következhet a hús. Bármilyen húst is vettünk, kicsi és vékony szeletekre kell vágnunk. Majd sózzuk, borsozzuk. Ha ez megvan, a serpenyőbe teszünk szezámolajat vagy olívaolajat, felhevítjük, és megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük húst. Ezt is pirítjuk. Ha ez kész, lehúzzuk a lángról / plattról, kiszedjük egy tálkába a húst, majd visszatesszük a serpenyőt, és csak egy cseppnyi olajat rakunk az aljára. Újra hevítjük, és tetszőleges sorrendben, szigorúan egymás után és nem keverve (!) megpirítjuk a zöldségeket. Enyhén sózhatunk, de el is hagyhatjuk. Amint kész az egyik, kiszedjük egy tányérra, és tesszük a következőt.

Ha megvagyunk a répával, paprikákkal, cukkinival, gombával és a fokhagymás spenóttal, következik a tojás (mindig annyi legyen, ahány emberre főzünk, mert ez kerül az étel tetejére tálaláskor). Egymás után egyesével tükörtojásokat készítünk.

Ezzel tulajdonképpen magával a főzéssel meg is vagyunk. Következhet a tálalás. Koreában ill. a koreai éttermekben, bárhol is legyenek a világon, a következőképpen tálalják a bibimbapot: fognak egy tálkát (ha nekünk nincs, tökéletesen megteszi a mély vagy a lapos tányér is). Ennek az aljára halmoznak rizst, szépen elegyengetik. Majd szépen egymás mellé rendezik a különböző, gyönyörű színekben pompázó zöldségeket és a húst. Ha ez kész, a tetejére kerül a tükörtojás (van, ahol egyébként nyers a tojás) és a szezámmag. Nyomhatunk a tetejére még szintén díszítésként pár csepp Piros Aranyat is. Gyönyörű színe nagyon jól mutat a színes zöldségek, és a fehér-narancs tükörtojás mellett. :)(:

Fogyasztás előtt - hogy a bibim szó is értelmet kapjon - általában a vendég, az éhes ember összekeveri a kompozíciót a rizzsel.

Jó étvágyat kívánok! 맛있게 드세요 !

Megjegyzés
A <a >bibimbap elkészítéséről van is egy videóm</a>, melyet egy kedves barátnőmmel készítettünk egy versenyre. Az alábbi linken megtekinthető mennyire is egyszerű elkészíteni ezt a nagyon egészséges, távol-keleti ételt. :)(: A receptet és a fotót Mmenta küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Hagyományos tejes kifli
Recept
Egyszerű

Hagyományos tejes kifli

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fejtett bableves
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mákos nudli szilvalekvárral
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Klasszikus kuglóf
Recept
Mester

Klasszikus kuglóf

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ecetes céklasaláta
Recept
Egyszerű

Ecetes céklasaláta

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Csokiba mártott alma
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zsemlegombóc
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával
Recept
Egyszerű

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Fejtett bableves recept
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta recept
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Paradicsomos krumpli kolbásszal recept
Recept
Egyszerű

Paradicsomos krumpli kolbásszal

60 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Hagyományos tejes kifli  recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos tejes kifli

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fejtett bableves recept
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mákos nudli szilvalekvárral recept
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel  recept
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel recept
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta recept
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Klasszikus kuglóf recept
Recept
Mester

Klasszikus kuglóf

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ecetes céklasaláta recept
Recept
Egyszerű

Ecetes céklasaláta

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Csokiba mártott alma recept
Recept
Egyszerű

Csokiba mártott alma

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zsemlegombóc recept
Recept
Egyszerű

Zsemlegombóc

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.