Elkészítés: Az érett és hibátlan birsalmát lereszeljük, puhára főzzük annyi citromos vízben, amennyi éppen ellepi, majd pépesítjük, ízesítjük, hozzáadjuk a cukrot, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A sajt akkor készült el, ha 1 kávéskanálnyit tányérra téve néhány perc alatt megdermed.
Hideg vízzel kiöblített vagy citromlével átkent formába vagy tányérra tesszük, tehetünk bele néhány gerezd diót, mandulát, aszalt gyümölcsöt, 1-2 evőkanál rumot stb. Szellős, szobahőmérsékletű helyen szikkadni hagyjuk.
Amikor kellően megkeményedet, kiborítjuk, megfordítva rácsra helyezzük, és tovább szárítjuk. Lefagyaszható, így bármikor lesz nassolni valónk, illetve süteményekhez adható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.