Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a 10 dkg nyírfacukorral közepesen kemény (inkább lágyabb) habbá verjük. A sárgáját kicsit felverjük, nem kell fehéredésig. Hozzákeverjük a fehérjéhez, és óvatosan elkeverjük a mandulaliszttel. 26 cm-es tortagyűrűben 160 fokos sütőben 30 percig sütjük. Nem lesz magas, ezért kétfelé vágjuk.
A krémhez a birs ivólé egy kis részével a keményítőt feloldjuk. A levet felforraljuk, és egy keveset a keményítőhöz keverünk (hőkiegyenlítés), és ezt a feloldott keményítőt lassan hozzáöntjük a gyümölcsléhez. Első buggyanásig főzzük. Ezután hozzáadjuk a porrá őrölt nyírfacukrot. Fólia alatt kihűtjük.
A 3 lapzselatint hideg vízbe áztatjuk, kb. 1 evőkanál 30-35 fokos vízben feloldjuk. A kihűlt krémalapot egy habverővel meglazítjuk. Hozzáadjuk a kókusztejszínt, majd a zselatint. Ha sima tejszínnel készül, akkor érdemes habot verni, akkor kicsit lazább és bővebb krémet kapunk.
A tortagyűrűbe visszatesszük az egyik tésztalapot. Rákenjük a krém 3/4 részét, hozzákeverünk főtt birsdarabokat, és lefedjük a másik tésztalappal. A maradék krémmel bevonjuk, díszítjük. Hűtőben legalább 4-5 órát hagyjuk megdermedni.
Ha nem cukormentes gyümölcslével vagy gyümölccsel dolgozunk, akkor a cukrozásnál ezt figyelembe kell venni. Én mindent cukormentes gyümölcsből készítettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.