Elkészítés: Első lépéskén elkészítjük a tölteléket (azért javaslom ezt, előbb mert a pudingnak állnia kell egy kicsit, hogy minél sűrűbb legyen az állaga, amikor majd dolgozunk vele). Egy tálban keverjük össze a pudingport annyi curacaóval, hogy jó krémes legyen (én főzés nélküli porral szeretem csinálni, mert abból nem főzzük ki az alkoholt), a curacaót a szerint adagoljuk, hogy mennyire szeretnénk alkoholosra, fél üveget nyugodtan hozzáadhatunk a 2 csomag pudingporhoz. Ha nagyon zöldes színe lett és akad otthon kék ételfesték, akkor tegyünk bele! Jól eldolgozzuk, majd hagyjuk pihenni, sűrűsödni.
A tésztája gyakorlatilag egy kefires sütemény. A tojást a cukorral, a kefirrel, a liszttel, az olajjal és a sütőporral összekeverjük. Kikent tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kész a tortalap, kiemeljük a tortaformából, megvárjuk, míg kissé kihűl, félbevágjuk. Ha nagyon púpos lett a teteje, egyenlítsük ki, vágjunk le belőle annyit, hogy egyenes legyen.
Meghámozzuk és felszeleteljük a banánokat. Az alsó tortalapra bőven kenünk a kék krémből, kirakjuk a felszeletelt banánokkal, majd megint kenünk egy kevés krémet a banánok tetejére. Ráhelyezzük a sütemény tetejét, bevonjuk a tortát a maradék krémmel, szépen eloszlatjuk a tetején és a szélén is a süteménynek. Majd megszórjuk kókuszreszelékkel, friss mentalevéllel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.