Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával.
A muffinformát béleljük ki papírkapszlikkal, és osszuk el 12 felé a tésztát. Egy kávéskanállal pöttyözzük a túrós masszát a kakaós tésztára. Egész kicsiket kanalazzunk a túrós masszából. Nem baj, ha soknak tűnik, mert sülés közben süllyed majd.
Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon kb. 20 perc alatt süssük készre. Ellenőrizzük tűpróbával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.