Elkészítés: A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a tejet, az olajat, a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával.
A muffinformát béleljük ki muffinpapírokat, és osszuk el 12 felé a tésztát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá a túrós masszát a kakaósra. Nem baj, ha soknak tűnik, mert sütés közben süllyed majd lefelé belőle.
Előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 20 perc alatt süssük készre.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsültek-e a muffinok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.