Elkészítés: A virágoknak leszedtem a vastagabb kocsányait, majd beleraktam egy üvegbe (mármint a virágokat), és felöntöttem tejjel. Másnap az uram leszűrte a virágokat, jól kinyomkodta belőlük a tejet, a kezével is.
Egy fazékba beletettem a rizst, felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepi, és odatettem főni. Amikor elfőtte a vizet, akkor hozzáadtam a tej harmadát, fél rúd hosszában kettéhasított vaníliát és a fél citromot felkarikázva. Gyakran kevergetve lassan főztem. Amikor beszívta a tejet, mindig újra felöntöttem, mindaddig, amíg a megfelelő tejberizs állagot elérte a fazék tartalma. Épp elég lett hozzá a bodzás tej.
Amikor kész lett, beletettem a cukrot (igazából ennek a mennyisége ízlés dolga, fontos, hogy az édes ne nyomja el a bodzaízt), belereszeltem a citromhéjat és belekevertem a vajat, majd alaposan kihűtöttem.
A lekvárhoz egy vastag aljú lábasba beletettem 10 dkg cukrot úgy, hogy a lábas alján szépen elterüljön. Tűzre tettem, és hagytam kavargatás nélkül karamellizálódni. Amíg erre vártam, addig felszeleteltem a citromot. A végébe beleszurkáltam a szegfűszegeket.
Az előzőleg lehámozott és kb. 3 cm-es szeletekre vágott rebarbarát belezuttyantottam, hozzátettem a citromot, felöntöttem kb. 0.5 dl vízzel, majd rászórtam a másik adag cukrot. Gyakori kevergetés mellett lekvár sűrűségűre főztem, majd kihűtöttem.
Az epret megmostam, elfeleztem. Kibéleltem vele a kistálkák alját, tettem rá tejberizst, arra rebarbaralekvárt, majd negyedelt epreket halmoztam a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.