Elkészítés: A bográcsban felhevítjük az olajat, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üveges, megsózzuk, és öntünk rá 2 dl vizet. Sűrűn kevergetve addig pároljuk, míg a víz el nem fő alóla, a hagyma pedig szinte pépesre fő. Megszórjuk pirospaprikával, borssal, őrölt
köménnyel, és rátesszük a kb. 2x2 cm-es kockákra vágott birkacombot. Jól összekeverjük, és megvárjuk amíg a hús kiengedi a levét, azután felöntjük 7 l hideg vízzel.
Forrás után 30 perc elteltével beletesszük a már 3-4 órája beáztatott babot. Körülbelül 2,5 órán át főzzük együtt a húst a babbal, majd beletesszük a karikára vágott sárgarépát és a zöldséget.
Közben 20 dkg lisztből és 2 tojásból tésztát gyúrunk, majd csipetkéket szaggatunk belőle a levesbe.
Készre főzzük, és tálalhatjuk ezt a régi, jó, magyar bográcsos birkagulyást.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.