Elkészítés: A meggyet kimagozom, az epret felszeletelem, a ribizliket megszabadítom a száruktól.
Egy fazékban 1 l vízben főzni kezdem a meggyet, sózom, cukrozom, fűszerezem. A keményítőt elkeverem a tejszínnel, majd hozzáadok egy keveset a meggyből és 1 evőkanálnyit a többi bogyósból. Botmixerrel pürésítem. Forrás után 1-2 perccel hozzáadom a leveshez. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a többi gyümölcsöt. Egyet forralok rajta, leveszem a tűzről – amíg a leves hűl, az eper és a ribizlik kissé megpuhulnak, de vitamintartalmukból nem veszítenek.
Szobahőmérsékletűre hűtve zárható üvegtálba kanalazom – alaposan lehűtöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.