Elkészítés: A paradicsomot apró kockára vágjuk, megfőzzük és kipasszírozzuk. A paradicsomlét félretesszük.
A lereszelt vöröshagymát kevés olajon megfuttatjuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a zellergumót és a fokhagymát lereszeljük, és a vöröshagymához keverjük. Pár percig együtt pároljuk, majd hozzáöntjük a paradicsom levét.
Fűszerezzük cukorral, asztali sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, rozmaringgal, bazsalikommal. Összeturmixoljuk, hogy krémesebb állagú legyen. Kb. 20 percig főzzük.
Az előre kimosott, forrásban lévő vízbe állított, 3 dl-s üvegekbe töltjük.
5-6 db kis üveg kell hozzá. Pici szalicillel vagy nátrium-benzoáttal tartósítjuk.
Lezárjuk, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.