Elkészítés: A rizst térfogatának megfelelő kétszeres mennyiségű vízben addig főzöm, amíg az összes levét beszívja. A darált húst összedolgozom a nyers tojásokkal, a nagyon finomra vágott hagymával, a margarinnal, a pirospaprikával, sóval, végül a majdnem puha rizst is hozzáadom. Ráöntök néhány evőkanál bort, majd addig gyúrom a masszát, amíg az összes levet felveszi és formázhatóvá válik. 15 percig hagyom állni. Közben a mártáshoz a margarinon megpirítom a tisztított és finomra vágott (vagy megreszelt) zellert, hozzáadom a zúzott fokhagymát, meghintem a liszttel, és egy-két percig kevergetve pirítom. Ezután felöntöm a borral és még 3 dl vízzel, simára keverem, megsózom, megborsozom, és beleteszem a paradicsomszeleteket is. A mártást kiforralom. Nedves tenyeremben nyolc gombócot gömbölyítek a húsos masszából, majd a mártásba egyenként beleteszem a gombócokat. Az edényt befedem, és kis lángon 30 percig párolom. A gombócokat időnként megforgatom. Ha a mártás idő előtt elfőne, forró vízzel apránként pótolom.
1 adag: 413 kcal (1734 kjoule)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.