Elkészítés: A húst a hártyáitól megtisztítva közepes nagyágú kockákra vágom.
A vöröshagymát finomra vágom, és a felhevített zsiradékon megfonnyasztom. Rászórom a pirospaprikát, és máris kevés vízzel felengedem, majd zsírjára sütöm, így kapja meg az élénk piros színt. Ezután kisebb adagokban beleteszem a húst, és jól átforgatom, lefedem, megvárom, míg a hús levet enged, ha szükséges, felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje a húst. Sózom és hozzáadom az ízesítőket, fedő alatt, gyenge lángon lassan párolom, ha szükséges, kevés vizet öntök alá, hogy a hús saját levében pörkölődhessen.
Ha a hús megpuhult, a lisztes vajjal sűrítem. A tejföl és tejszín egy részével beforralom, majd a maradékkal tálaláskor meglocsolom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.