Előkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, és nagyon apró kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A húst megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Megtisztítjuk a leveszöldségeket, megmossuk, kis darabokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és körös-körül megpirítjuk benne a húst. Tányérra emeljük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A visszamaradt olajban megpirítjuk a leveszöldségeket, és egy nagyobb tepsibe öntjük. A zellert összekeverjük a petrezselyemmel, a mogyoróval, a tojással, a zsemlemorzsával és a tejföllel. A masszát erőteljesen a húsra nyomkodjuk, és a tepsibe fektetjük a zöldségekhez. A leves felét aláöntjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a maradék levessel. A húst tányérra emeljük, és a kikapcsolt sütőben melegen tartjuk. A zöldségekről leöntjük a levet, a tejszínnel felforraljuk. A lisztet kevés vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a levet. Sóval, borssal ízesítjük. A húst felszeleteljük, a mártással és a zöldségekkel körítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 904 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.