Előkészítés: A zellert meghámozzuk, megmossuk, és nagyon apró kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A húst megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Megtisztítjuk a leveszöldségeket, megmossuk, kis darabokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és körös-körül megpirítjuk benne a húst. Tányérra emeljük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A visszamaradt olajban megpirítjuk a leveszöldségeket, és egy nagyobb tepsibe öntjük. A zellert összekeverjük a petrezselyemmel, a mogyoróval, a tojással, a zsemlemorzsával és a tejföllel. A masszát erőteljesen a húsra nyomkodjuk, és a tepsibe fektetjük a zöldségekhez. A leves felét aláöntjük, és a sütőben kb. 45 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a maradék levessel. A húst tányérra emeljük, és a kikapcsolt sütőben melegen tartjuk. A zöldségekről leöntjük a levet, a tejszínnel felforraljuk. A lisztet kevés vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a levet. Sóval, borssal ízesítjük. A húst felszeleteljük, a mártással és a zöldségekkel körítve tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 904 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.