Elkészítés: Csirkénk bőrét ujjainkkal alányúlva fellazítjuk. Kívül-belül megsózzuk, borsozzuk, félretesszük. A zsemléket a fehérborba áztatjuk. Ha már kellőképpen megszívták magukat, facsarással visszanyerjük belőlük az itókát, és jó gazda módjára megőrizzük. A kifacsart zsemléket a dióval, a tojással, a fele vajjal, a zúzott fokhagymával, a felaprított petrezselyemmel, egy kevés reszelt szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezve összedolgozzuk. Ezt a jóképű masszát okosan, ügyesen a csirke bőre alá töltjük.
Megkeressük kedvenc tepsinket, beletesszük a szárnyast. A maradék vajat megforrósítjuk, ráöntjük a csirkére, rászűrjük a visszamaradt borocskát, majd előmelegített, közepesen forró sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Sütés közben gyakorta locsolgassuk zsírjával, levével. Ha szép piros, akkor már tökéletes is.
Tálaljuk negyedelve, burgonyapürével körítve. Nagy adag friss salátát és egy jól behűtött traminit kínáljunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.