A libamellet lebőrözzük és kicsontozzuk. (A bőrt kockákra vágva töpörtyűnek kisüthetjük, a csont a levesbe kerülhet.) A húst nyolc szeletre vágjuk. A szalonna felét apró kockákra aprítjuk és kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevagdaljuk, és a szalonnán aranysárgára sütjük. A hússzeletek mindkét felét átsütjük rajta, majd pirospaprikával megszórjuk, Piros Arany krémmel, paradicsompürével, tört fokhagymával fűszerezzük, és a vizet aláöntve, lefedve a húst puhára pároljuk. Közben másik edényben vízben megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. Harmadik edényben feltesszük főni a káposztát. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 20 percig főzzük, utána alaposan lecsorgatjuk. (Ha túl savanyú lenne a káposzta, ami ilyenkor, tél derekán már érthető, főzés előtt kissé kimossuk.) A sütőt 200 fokra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A maradék szalonnát vékonyra szeljük. Mély tűzálló tálat kibélelünk vele, és a burgonyát beleterítjük. A káposztát ráhalmozzuk, majd a levéből kiszedett hússzeleteket ráfektetjük. A visszamaradt pecsenyelét a tejföllel simára keverjük, és a brassói libamellet bevonjuk vele. A sütőbe tolva körülbelül fél óra hosszat sütjük. (Jó előre elkészíthető, csak sütni kell tálalás előtt.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.