Elkészítés: A karfiolt és brokkolit kisebb rózsákra bontjuk. A sárgarépát hámozzuk, felkarikázzuk, a karfiollal és a brokkolival együtt sós, ételízesítős, babérleveles vízben roppanósra főzzük kb. 10 perc alatt. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, vajjal kikent sütőtálban elrendezzük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A mártáshoz a vajban világosra pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, és mérsékelt tűzön folyamatosan besűrítjük, majd hirtelen kissé lehűtjük. Hozzákeverjük a tejszínt, a tojássárgákat, 10 dkg reszelt sajtot és fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot és frissen reszelt szerecsendiót.
A zöldségeket bevonjuk a mártással, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és 25-30 perc alatt pirosra sütjük. (Az utolsó 5 percben grillfokozatra állíthatjuk a sütőt, úgy hamarabb pirosodik.)
Könnyű egytálételnek, sültek mellé köretnek kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.