Elkészítés: A karajszeletek szélét több helyen bevagdosom, majd kissé kiverem, sózom, borsozom.
A töltelékhez (búbokhoz) a felaprított hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a gombát, megpirítom. A megáztatott, kifacsart és morzsált zsemlyét összedolgozom 1 tyútojással, sóval, borssal, petrezselyemmel, majorannával és a párolt gombával.
Egy tűzálló tál alját vékonyan megkenem az olajjal. Beleteszem a karajszeleteket, rápúpozom a tölteléket - szép magasra, gömbölyűre formázom - tetejét megszórom a reszelt sajttal, aláöntöm a bort és a nagyon kevés vizet. /A töltelék levet ereszt!/
Letakarom fóliával, és jól előmelegített sütőbe teszem, 10-15 perc után kissé csökkentem a hőfokot. A sütés befejezése előtt leveszem a fóliát, hogy a sajt kissé piruljon. /Sütés alatt többször meg kell locsolni a húsokat a forró pecsenyelével, és ha szükséges a folyadékot pótoljuk!/
Körítsük sült burgonyával és fürjtojásból készült tükörtojással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.