Elkészítés: A langyos tejet az elmorzsolt élesztővel, 1 kiskanál cukorral és 2 kiskanál liszttel meleg helyen felfuttatjuk. Ha megvan, hozzáadjuk a liszthez a tojások sárgáját, a cukrot, az olvasztott margarint és egy csipet sót. A robotgép csigás végével jól megdagasztjuk. Szórjuk meg liszttel, takarjuk le, és meleg helyen kelesszük bő 30 percet.
Ha már duplájára kelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki, de vastagra, hogy kb. 8 bukta jöjjön ki belőle. Vágjuk fel, majd mindegyik közepébe tegyünk lekvárt, jó sűrű, nem folyós változatot. Én jelen esetben fahéjas házi szilvalekvárt tettem.
Ha koszorút készítünk, használjunk kuglófsütőt (nekem van csatos szélű, az a legjobb, mert sütés után le lehet szedni a peremét). A kuglófosba, inkább golyóra formázzuk, ha nem koszorút készítünk, akkor hagyományos buktaformát, jó szorosan egymás mellé egy kisebb tepsibe. Mert az a lényeg hogy felfele nőjön és ne széltébe.
Megint tegyük 30 percre meleg helyre, majd kenjük le tojással, és 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Kb. 5 perc után, kezd a teteje nagyon pirulni, akkor lazán dobjunk rá alufóliát, hogy ne égjen meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.