Elkészítés: Megfőzzük a burgonyát. Amikor már kihűlt, lereszeljük. Összedolgozzuk a tojással, a liszttel, a 20 dkg sajttal, 2-3 csipetnyi szerecsendióval. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Vizet forralunk. (Próbagombócot dobunk bele. Ha szétesik, akkor még lisztet kell beledolgozni a tésztába, ez a liszt minőségétől is függ.) A lobogó, sós vízbe egyszerre tesszük a sárgabarack nagyságú gombócokat. Egyet forr, azután lefedve, a tűzről levéve 20
percig állni hagyjuk. Utána kiszedjük, melegen tartjuk.
Elkészítjük a sajtszószt. A vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, ráöntjük a bort, a zöldséglevest, a tejszínt. 10 percig lassú tűzön rotyog, majd egyenként beletesszük a kockasajtot,
azután a 10 dkg reszelt trappista sajtot. Megvárjuk, amíg elolvad. Még egyszer felforraljuk, pépesítjük. Majd beletesszük a karikára vágott zöldhagymát, a kockára vágott húsos paradicsomot, sót, borsot tetszés szerint.
A gombócokat ezzel leöntjük, a tetejét
szalonnatepertővel vagy apróra vágott
zöldpetrezselyem levelével szórjuk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.