Elkészítés: Az étolaj és a tojássárgája kivételével az összes nyersanyagot 2 dl vízzel jól összedolgozzuk, az őrölt köménnyel és sóval ízesítjük. Ezután hozzáadjuk az étolajat és a tojássárgáját, valamint ha kell, még annyi vizet, hogy nehezen folyó, sűrű masszát kapjunk. A tésztát olajjal megkent, vagy teflonozott formába öntjük. Meleg párás helyen kb. 1 órát kelesztjük, míg a tészta a formát kitölti. 230 fokra előmelegített sütőben, erősebb alsó fűtés mellett, kb. 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt a kenyér, akkor szeleteljük. Ajánlatos a későbbi fogyasztásra szánt mennyiséget hűtőben (esetleg lefagyasztva) tárolni. Cukorbetegeknek érdemes a kenyér súlyát még egészben megmérni, hogy követni tudják az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét.
Energia, összesen: 1452 kcal
Szénhidrát, összesen: 267 g
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.