A csöves kukoricáról levágjuk a szemeket, és egy turmixgép táljába dobjuk a kukoricaliszttel, a tojással, a cukorral és a fűszerekkel valamint az olajjal, aztán leturmixoljuk.
Kevés olajon, alacsony hőfokon egy merőkanálnyi masszát elkezdünk sütni. Az első oldal kb. 6 perc alatt elkészül, az a lényeg, hogy a tetején, közepén se legyen már nyers. A másik oldalnak elég 2 perc is.
Még forrón morzsolt gomolyával meghintjük a palacsinta felét, és félbehajtjuk, aztán limelével, korianderrel és jalapenóval megrakva kínáljuk az elkészült palacsintákat.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a Venezuelai palacsinta, a cachapa
Megjegyzés
Nyár végén szezonja van friss kukoricának, ez kiváló alkalom arra, hogy egy igazán karakteres, sós pallerrel lepjük meg a családot és a barátokat. Amúgy óriási előnye, hogy ha nem sütjük pokoli hőfokon, akkor elronthatatlan recept, és a feltétek is könnyedén variálhatóak. A feta-aszalt paradicsom kombó igencsak ajánlott, ha görög-venezuelai házasságot tervezünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.