A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk. Minden második formának a közepét kilyukasztjuk egy kisebb kiszúróval.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük
A kész süteményeket kihűtjük. Az egyik formát megkenjün sárgabaracklekvárral, majd ráhelyezünk egy másik formát.
A lekvárral megtöltött linzereket porcukorral megszórjuk.
Megjegyzés
A nyár végén főzött házi lekvárunkkal a legfinomabb a linzer.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.