Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a szódabikarbónát, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a mézet, a citromlevet, a tejfölt és végül a tojásokat. Miután a hozzávalókat jól öszedolgoztuk, egy kissé ragacsos tésztát kapunk, amit kb. 40-45 percre beteszünk pihenni a hűtőbe.
A tésztából kb. diónyi méretű darabokat csípünk le, és a tenyerünkkel golyókat formázunk belőle (ha nagyon ragad, akkor kicsit lisztezzük be a tenyerünket), majd egy picit lelapítjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket egymástól viszonylag távol (sülés közben megnőnek). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük.
A tojásfehérjét villával kemény habbá verjük, közben adagolva hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet.
A megsült és a kihűlt mézes puszedlik tetejét lekenjük a habos-cukros mázzal és félretesszük, hogy a máz rászáradjon.
Megjegyzés
Ha azt szeretnéd, hogy minél előbb megszáradjon a puszedlin a habos-cukros máz, akkor tedd vissza a sütőbe száradni 50 fokon (alacsony hőfokon szabad csak, mert nem sütni kell, hanem szárítani)!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.