A karácsonyi mézes puszedli elkészítéséhez a lisztet egy tálba szitáljuk, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket és a cukorféléket összekeverjük.
A mézet felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és a liszthez keverjük az összes többi hozzávalóval együtt, és jól összegyúrjuk. Ha szükséges, adunk hozzá egy kevés tejet.
A tésztát két cipóra osztjuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges formákat szaggatunk belőle, sütőlemezre rakjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 8 perc alatt készre sütjük.
A cukormázhoz a tojásfehérjét vízgőz felett felverjük a cukorral, egy pici olajat teszünk bele a végén, majd ezzel megkenjük és megdíszítjük a puszedliket. Tálcára tesszük, hagyjuk megszáradni. Lezárt dobozban sokáig eláll!
Megjegyzés
A cukormáz nélkül is elkészíthető és nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.