A töltelékhez a felkockázott aszalt szilvát meglocsoljuk a pálinkával, nagyjából 10 percig állni hagyjuk.
A mézet a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd lehűtjük. Míg a mézes keverék hűl, a töltelék minden összetevőjét kis tálba kanalazzuk, és alaposan elkeverjük.
Keverőtálba öntjük a kihűlt cukros mézet, és az egész tojással kézi mixer segítségével felverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a fűszereket és kanalanként az előzetesen szódabikarbónával elkevert lisztet. A piskótához hasonló állagú tésztát kapunk.
A tepsire tesszük az egymásba illesztett muffinkapszlikat, és mindegyikbe 1 teáskanálnyi tésztát kanalazunk, majd 1/2 teáskanál töltelék következik, végül újabb 1 teáskanál tészta. A puszedliket 170 fokra előmelegített sütőben körül-belül 15 perc alatt megsütjük. A süteményeket rácson hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat. Minden süteményre kanalazunk belőle, a tetejükre egy-egy cukorgyöngyöt teszünk.
Megjegyzés
Puha, fűszeres, illatos mézes sütemény. A csokoládémáz szilárdulásáig mindenképp hagyjuk konyhai hőmérsékleten. Jól záródó fémdobozban, hűvös helyen 1-2 hétig is tárolható!
További fotók és receptek <a >Habliliom blogjában</a>! >>>
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.